SUMMER SALE %
SUMMER SALE %

SUMMER SALE %     SUMMER SALE %     SUMMER SALE %

Cum să filetați somonul perfect ?

Pregătirea pas cu pas

Pregătirea pas cu pas. Când filetăm somonul, separăm carnea peștelui de coloana vertebrală. Sună ușor, nu-i așa? Dacă cunoașteți procedura corectă și exersați acest proces, este foarte ușor. Am detaliat procedura pentru dvs. în pași simpli, însoțiți de ilustrații. Acesta vă va ajuta să aduceți captura de la magazin pe grătar fără nici cea mai mică problemă.

Înainte de a începe filetarea somonului, trebuie să știți câteva lucruri pentru ca acest proces să se desfășoare fără probleme, și anume:

  1. SOMONUL - Înainte de a-l fileta, scoateți organele interne, tăiați capul și coada.
  2. SUPRAFAȚĂ BUNĂ DE LUCRU -o suprafață de lucru stabilă și ușor de curățat este esențială. Plăcile HDPE (polietilenă de înaltă densitate), precum și plăcile din plastic sunt potrivite pentru acest lucru. În mod ideal, suprafața de lucru ar trebui să fie suficient de mare pentru a încăpea 2 felii una lângă alta.
  3. CUȚIT ROBUST ȘI ASCUT - preferatul nostru este un cuțit drept cu o lamă dreaptă, pe care îl ținem ca un „wicked-shahp“. În timp ce cuțitul subțire de filetare este cel mai potrivit pentru porționarea peștilor mai mici, având lama subțire, este dificil de manevrat cu pești mari, ceea ce duce deseori la risipa cărnii!
  4. BINE ȘI UȘOR - DOAR CU O ASCUȚITOARE - Cuțitele ascuțite fac tăieturi curate și ușoare. Recomandăm cu siguranță un polizor profesional: Work Sharp Culinary E5

Să trecem la treabă:

Pasul nr. 1

Pregătiți somonul, care mai înainte trebuie să fie curățat de organele interne, cap și coadă. Pregătiți peștele cu partea din spate (de sus) a peștelui îndreptată spre dvs. și îndreptați capul spre partea dreaptă.

Knifestock BLOG - Ako spravne filetovat lososa

Pasul nr. 2 

Țineți înotătoarea abdominală în sus și introduceți cuțitul prin partea stângă (superioară) a coloanei vertebrale în spatele înotătoarei pectorale și a guler.

Knifestock BLOG - Ako spravne filetovat lososa

Pasul nr. 3 

Țineți în continuare înotătoarea abdominală în sus și glisați cuțitul de-a lungul coloanei vertebrale printr-o mișcare de „tăiere” în interior și în exterior. Asigurați-vă că păstrați cuțitul ușor înclinat spre coloana vertebrală.

Knifestock BLOG - Ako spravne filetovat lososa

Pasul nr. 4 

Când ajungeți la capătul cavității abdominale, mutați mâna de pe înotătoarea pectorală și așezați-o pe partea laterală a peștelui la jumătatea corpului. Păstrați o ușoară înclinare spre coloana vertebrală și continuați să tăiați peștele. După ce ați terminat tăierea, puteți pune deoparte primul file. 

Knifestock BLOG - Ako spravne filetovat lososa

Pasul nr. 5

Întoarceți peștele astfel încât abdomenul să fie îndreptat spre dvs, iar capul spre partea dreaptă. Pentru al doilea file, o să începem din nou procesul.

Knifestock BLOG - Ako spravne filetovat lososa

Pasul nr. 6

Țineți înotătoarea abdominală în sus și introduceți cuțitul prin partea dreaptă (superioară) a coloanei vertebrale în spatele înotătoarei pectorale și a gulerului.

Knifestock BLOG - Ako spravne filetovat lososa

Pasul nr. 7

Continuați să tăiați până când sunteți aproape de capătul pieptului, apoi mutați mâna de pe guler pentru a susține peștele cam la jumătatea lungimii sale. Tăiați până când fileul este separat de coloana vertebrală și apoi puteți așeza fileul pe un platou sau pe o farfurie.

Knifestock BLOG - Ako spravne filetovat lososa

Pasul nr. 8

Când ați terminat, ar trebui să aveți o coloană vertebrală în mare parte fără carne și 2 fileuri frumoase de somon. În următorul pas, puteți să gătiți și sa-l așezați pe grătar sau în cuptor.

Knifestock BLOG - Ako spravne filetovat lososa

Pasul nr. 9

Am dori să adăugăm încă câțiva pași pentru îndepărtarea oasele coastelor și a gulerul, așa că nu ezitați să mergeți mai departe ... Îndepărtați gulerul tăindu-l într-o linie verticală la aproximativ între 1/4 de la tăietura capului la  spatele sternului - nu aruncați aceste părți, deoarece acestea sunt foarte bune pe grătar . Doar le vom lăsa deoparte deocamdată pentru a ne face mai ușor pasul următor.

Knifestock BLOG - Ako spravne filetovat lososa

Pasul nr. 10

În acest moment, totul devine din ce în ce mai greu. Introduceți cuțitul sub oasele coastei și apoi înclinați lama pre ele. Ideea principală este de a folosi oasele ca un ajutor pentru a preveni tăiere cărnii abdominale, ceea ce va necesita o oarecare răbdare și îndemânare. Cel mai simplu mod de a îndepărta aceste oase este de a efectua o serie de mișcări ale cuțitului într-o direcție - împotriva oaselor coastei - cu o ușoară presiune cu mâna liberă. Când ajungeți la capătul osului (direct deasupra tăierii de pe abdomen), țineți partea osoasă a coastei și tăiați-o dintr-o singură mișcare. Fiți foarte atenți când îndepărtați oasele coastei. Mutați cuțitul încet și vă rugăm să nu vă tăiați.

Knifestock BLOG - Ako spravne filetovat lososa

Pasul nr. 11

Fileul dvs. este gata și pregătit pentru condimentare. Folosiți sare, condimente și puțin sos de lămâie cu unt.

Knifestock BLOG - Ako spravne filetovat lososa

La fel ca în majoritatea sarcinilor din bucătărie, filetarea necesită puțină practică pentru a o face cu ușurință. Nu uitați să folosiți întotdeauna un cuțit ascuțit și să lăsați oasele peștelui să vă ghideze tăieturile. Asigurați-vă că tăiați încet, nu uitați să prindeți cuțitul corect în mână și, dacă ceva nu vi se pare așa cum ar trebui sau simțiți că nu ceva nu este în regulă, opriți-vă din tăiat.

Verificați oferta noastră de Cuțite de Filetare pentru o muncă sigură cu orice pește.

Unele dintre fotografiile furnizate în acest articol sunt, cu permisiunea autorului, preluate de pe www.worksharptools.com

Abonați-vă la noutăți (Newsletter) 

V-a ajutat acest articol? Alăturați-vă altor abonați mulțumiți folosind Formularul de mai jos și obțineți primii informații despre știri, promoții sau exclusivități!