Săbii

(92)

Sabia, face parte dintre cele mai vechi arme, datează din epoca bronzului, de-a lungul istoriei și al culturilor a avut lungimi diferite, lame diferite, precum și mânere diferite, era simplă sau decorată. Sabia era o armă personală a fiecărui proprietar, pentru care avea o semnificație specială ca simbol al puterii, a legii și emblemei familiei. Sabia era un produs scump, așa că nu toată lumea își putea permite să o dețină, persoanele mai înstărite sau cu o poziție mai înaltă în societatea aveau astfel de arme, unele chiar ornamentate, astfel completându-și poziția și nobilitatea.

În fiecare cultură, sabia are un anumit înțeles, a fost un simbol al războiului și al păcii, îndeplinea funcții ceremoniale și de încoronare, în trecere - promovarea la un statut superior și a servit adesea ca instrument al călăilor. Săbiile europene erau drepte, clasica sabie dreaptă pentru tăiere și înjunghiere, cum ar fi sabia vikingă, sabia scoțiană cu mâner dublu, sabia romană spatha, mai apoi sabia mai îngustă rapier și sabia kord pentru înjunghiere, armă cu lamă curbată - sabie, adesea folosită în timpul călăriei. Săbiile orientale din Persia și India aveau o lamă mai mult sau mai puțin curbată, adaptată modului lor de luptă. Celebrele săbii catane japoneze provin din Orientul îndepărtat și au o lamă ușor curbată.

Calitatea săbiilor a constat în prelucrarea oțelului și însuși maestrul fierar, sabia cu lama Damascene a fost una de cea mai înaltă calitate, s-a întâmplat ca maeștrii să ascundă procedurile în producția de oțel și datorită acestui fapt, multe legende au fost creată.

Calitatea săbiilor constata în prelucrarea oțelului și în maestrul fierar care o produce, sabia cu lama Damascene a fost una de cea mai înaltă calitate, deseori fierarii păstrau secretele producerii acestor săbii, astfel născându-se multe legende.

Odată cu apariția armelor de foc, sabia a fost retrasă, astăzi servește ca armă ceremonială, accesoriu la uniforma ceremonială, sabie decorativă pentru casă sau birou, sabie pentru filme, săbii pentru diferite activități istorice sau pentru diferite arte marțiale.

Preț:
56 lei
4230 lei
92 produse
Producători
Tip de produs
Material lamă
Material mâner
Material teacă
Lungime lamă
Lungime totală
Lungime mâner
Grosime lamă
Greutate
Tip lamă
Utilizare
Tip cuțit
Tratare suprafață lamă
Culoare
Filtru de produse:
M Tech SAW Gauntlet (SAW III) - KNIFESTOCK

M Tech SAW Gauntlet (SAW III)

Ultimul produs în stoc
1 175,00 lei cu TVA
822,50 lei
Detaliile produsului
Cold Steel O Bokken 92BKKD - KNIFESTOCK

Cold Steel O Bokken 92BKKD

8 - 12 săptămâni
200,00 lei cu TVA
188,00 lei
Detaliile produsului
Cold Steel O tanto Bokken 92BKKA - KNIFESTOCK

Cold Steel O tanto Bokken 92BKKA

8 - 12 săptămâni
85,00 lei cu TVA
79,90 lei
Detaliile produsului
Cold Steel Gold Lion Wakishashi 88ABW - KNIFESTOCK

Cold Steel Gold Lion Wakishashi 88ABW

8 - 12 săptămâni
3 415,00 lei cu TVA
3 210,10 lei
Detaliile produsului
Cold Steel Mizutori (Crane) Katana 88CKK - KNIFESTOCK

Cold Steel Mizutori (Crane) Katana 88CKK

8 - 12 săptămâni
3 850,00 lei cu TVA
3 619,00 lei
Detaliile produsului
Cold Steel Gold Lion Katana 88ABK - KNIFESTOCK

Cold Steel Gold Lion Katana 88ABK

8 - 12 săptămâni
4 500,00 lei cu TVA
4 230,00 lei
Detaliile produsului
Cold Steel Mizutori (Crane) Wakizashi 88CKW - KNIFESTOCK

Cold Steel Mizutori (Crane) Wakizashi 88CKW

Ultimele 2 bucăți
3 200,00 lei cu TVA
3 008,00 lei
Detaliile produsului