Pietre de ascuțire

(159)

Ascuțirea o putem considera un pic știință, necesită îndemânare, în prezent avem la alegere o mulțime de sisteme din care putem alege, sisteme simple, dar și sisteme mai complexe pentru scopurile profesionale ale meșterilor. Ascuțirea pe piatră este un clasic, în modul acesta au ascuțit strămoșii noștri cuțitele și uneltele, este nevoie de timp, răbdare și dexteritate, după ce învățăm această activitate nu vom mai dori să ascuțim în alt mod. Ascuțirea cu mană liberă , fără unelte ajutătoare, este necesar să alegeți și să mențineți unghiul drept și piatra de ascuțire corectă. Alegem piatra în funcție de duritatea oțelului, cuțitele și instrumentele din oțel mai dur pot fi mai întâi ascuțite pe o piatră de ascuțire cu diamant și treptat se poate trece la una mai fină. Pietrele de ascuțit sunt produse în diferite mărimi și finețe ale granulelor, dimensiuni mai mici, pe care le putem folosi pe teren, până la pietre mari. Pe o piatră cu o suprafață mai mare, cuțitele cu lama mai lungă sunt mai bine ascuțite, indiferent dacă sunt de bucătărie, vânătoare sau pentru outdoor, putem ascuți și topoare, unelte de agricole, unelte de tâmplărie, sau putem sa ne concentram pe ascuțitoare speciale ceramice pentru unelte.

Pietrele de ascuțit Fällkniven sunt produse pentru utilizarea pe ambele părți - pulbere de diamant pe o parte, ceramică pe cealaltă, ascuțitoarele Spyderco sunt de aceeași calitate ca și cuțitele lor, există pietre de ascuțire mai mici portabile, dar și mai mari. Piatra de ascuțire Taidea, aici puteți alege dintre diferitele granulații, fie cu o singură față, fie cu două fețe. Producătorul de cuțite de bucătărie Wüsthof are la dispoziție și pietre de ascuțire, precum și producătorul de cuțite Böker oferă pietre de ascuțire Böker. Ascuțitoarele Lansky, o gamă largă de sisteme diferite, ascuțitoare mici de buzunar și pietre de ascuțire mai mari. Pietre de ascuțire mici, dar și mai mari se găsesc la producătorii Herberz, Magnum, Preyda.

Tehnica corectă și răbdarea vor fi răsplătite de satisfacția noastră atunci când economisiți timp și efort lucrând cu un instrument de ascuțit.

Preț:
18 lei
1081 lei
120 produse
Producători
Tip de produs
Țara de origine
Unghi de ascuțire
Granulozitate
Ascuțire cu apă
Ascuțire cu ulei
Material
Material mâner
Greutate
Lungime
Înălțime
Lățime
Lungimea părții utilizabile
Înălțimea părții utilizabile
Conținutul pachetului
Filtru de produse:
Opinel 001541p Piatra De Ascutit 10cm - KNIFESTOCK

Opinel 001541p Piatra De Ascutit 10cm

8 - 12 săptămâni
45,00 lei cu TVA
42,30 lei
Detaliile produsului
Masina de tocat piatra WUSTHOF J400 / 2000 - KNIFESTOCK

Masina de tocat piatra WUSTHOF J400 / 2000

Ultimul produs în stoc
195,00 lei cu TVA
183,30 lei
Detaliile produsului
Masina de tocat piatra WUSTHOF J1000 / 3000 - KNIFESTOCK

Masina de tocat piatra WUSTHOF J1000 / 3000

Ultimele 2 bucăți
360,00 lei cu TVA
338,40 lei
Detaliile produsului
Piatra de slefuit Opinel 24cm - KNIFESTOCK

Piatra de slefuit Opinel 24cm

Ultimele 2 bucăți
125,00 lei cu TVA
117,50 lei
Detaliile produsului
Spyderco Benchstone Fine 2" x 8" 302F - KNIFESTOCK

Spyderco Benchstone Fine 2" x 8" 302F

Ultimele 4 bucăți
350,00 lei cu TVA
329,00 lei
Detaliile produsului