SUMMER SALE %
SUMMER SALE %

SUMMER SALE %     SUMMER SALE %     SUMMER SALE %

Învățați să modelați și să ascuțiți cuțitele voastre

„Ascuțire ascuțitelor” este o activitate zilnică pentru noi. Un cuțit ascuțit și bine întreținut ușurează și simplifică munca manuală la diversele atribuințări, fie în măcelărie, în timpul vânătorii, la munci agricole sau pe șantier. Uneltele pe care le folosiți trec prin situații dificile, iar îngrijirea și ascuțirea lor în mod corespunzător este esențială pentru a vă face viața mai ușoară, precum și pentru a finaliza sarcinile mai repede și pentru a lucra cu spor.

Work Sharp se concentrează pe educarea publicului despre ascuțire și despre cele mai bune trei abordări pe care trebuie să le cunoașteți pentru binele lamelor voastre: cum să modelați corect lama, cum să o ascuțiți și să o șlefuiți.

Modelarea

Modelarea lamei poate fi necesară din mai multe motive: repararea lamei, refacerea muchiei lamei extrem de uzate și schimbarea funcționării lamei cuțitului. De asemenea, recomandăm modelarea lamei atunci când utilizați pentru prima dată noul sistem de ascuțire. Acest lucru asigură simetria lamei și îi restabilește unghiul. Ascuțitoarele de cuțite și instrumente WORK SHARP Knife and Tool Sharpeners vine cu benzi de șlefuit groase concepute pentru a vă ajuta să modelați lama și apoi să treceți la curele mai fine pentru ascuțire și șlefuire.

Cu Work Sharp, modelarea este la fel de simplă ca plasarea benzii de șlefuire corect pe polizor, tragerea cuțitului de-a lungul canelurii unghiulare.

Ascuțirea

Ascuțirea se face recomanda după utilizarea intensă a cuțitului, când lama este prea tocită pentru a mai tăia. Ascuțirea este a doua etapă după modelarea lamei. Pentru produsele Work Sharp, procesul de modelare și șlefuire este același, singura diferență este tipul de curea pe care o utilizați.

Cel mai important pas în ascuțire, dacă nu l-ați format mai întâi, este să ascuțirea vârful. Urmăriți videoclipul de ascuțire de mai jos pentru a afla cât de ușor este să modelați sau să ascuțiți cu Work Sharp.

Vă recomandăm să ascuțiți cuțitele la intervale lunare, în special pentru cuțitele care sunt moderat până la greu de utilizat. Între sesiunile de ascuțite este recomandata șlefuirea simplă.

Honuirea

Întretinerea lamei în timpul sau după utilizare va ajuta la menținerea lamei mai mult timp ascuțită. Aici este utilă honuirea. O soluție excelentă și rapidă sunt bastoanele ceramice, dintre care multe sunt concepute pentru polizoarele Work Sharp, cum ar fi GUIDED FIELD SHARPENER. O altă opțiune excelentă este banda de șlefuire fină, care face parte din soluțiile de șlefuire cu motor Work Sharp.

Șlefuirea este procesul de îndreptare a oricăror mici ondulații sau îndoituri ale lamei și după doar câteva mișcări pe curea sau bastonul ceramic veți simți o diferență semnificativă. Șlefuirea îndepărtează foarte puțin material și, cu cât veți întreține și honui mai des cuțitul, cu atât lama va avea o viața mai îndelungată.

Abonați-vă la noutăți (Newsletter) 

V-a fost de folos acest articol? Alăturați-vă altor abonați mulțumiți folosind Formularul de mai jos și obțineți primii informații despre știri, promoții sau exclusivități!