Cuțite pentru măcelări
(8)Baza fiecărei bucătării sunt cuțitele de bucătărie și de măcelărie, numărul lor și modelele în sine depind de utilizator. Calitatea este importantă și este necesar să ne dăm seama că nu este posibilă producerea un cuțit de bucătărie de calitate pentru câțiva lei, dimpotrivă, investiția se reflectă în longevitate, oțel de calitate și, de asemenea, un mâner de calitate, putând servi zeci de ani. Îngrijirea este importantă, lama de oțel mai dur se va toci mai greu, iar cuțitele nu necesită ascuțire constantă.
Cuțitele de bucătărie și măcelărie nu se spală în mașinile de spălat vase, lama se poate toci, scurtându-le durata de viață. Depozitarea corectă nu zgârie lama în nici un fel, sunt potrivite suporturile din lemn, suporturile magnetice pentru cuțitele de bucătărie sau un organizator de sertare.
Cuțitele de bucătărie și măcelărie nu se spală în mașinile de spălat vase, lama se poate toci, scurtându-le durata de viață. Depozitarea corectă nu zgârie lama în nici un fel, sunt potrivite suporturile din lemn, suporturile magnetice pentru cuțitele de bucătărie sau un organizator de sertare.
Cuțitele și uneltele pentru măcelar ar trebui să fie depozitate și transportate în toace special concepute în acest scop. Producătorii au ținut cont de acest lucru și oferă seturi de cuțite pentru măcelari. De asemenea, se recomandă transportarea și ambalare în produse concepute în acest scop cuțitelor de bucătărie profesionale de calitate și a instrumentelor pentru bucătarii profesioniști, oferite și de producătorul Wusthof. Cuțitele pot fi achiziționate separat, dar, de exemplu, un set de cuțite de bucătărie de la producătorul Wusthof este mai rezonabil. Cuțitele de măcelărie Mikov sunt interesante în gama prețurilor mai accesibile, cuțitele de măcelar Victorinox sunt recunoscute și populare, iar cuțitele de măcelar Solingen sunt oferite de Wusthof.
Cuțitele de bucătărie includ o gamă de diferite tipuri, forme și lungimi, fiecare gospodărie și consumator profesionist are o alegere în funcție pentru propria utilizare:
- Cuțit de bucătar - versatil pentru feliat, tocat legume și ierburi, porționare.
- Cuțit de porție - filează cu grija carnea, varză și multe altele.
- Cuțit de măcelar - felii și taie bucăți mari de carne
- Cuțit de dezosare - separă carnea de oase și articulații
- Cuțit pentru șuncă - tăia în felii subțiri, potrivit și pentru cofetari la deserturi
- Cuțit pentru umplere - subțire, potrivit pentru umplere și tăiere, legume
- Cuțit de filetare - în principal pentru pește, separă carnea de os, taie în feli subțiri
- Cuțit pentru friptură - lama netedă sau zimțată, lama ascuțită, pentru fripturi și cotlete
- Cuțit de pâine - lama ondulată pentru pâine proaspătă și baghete
- Cuțit zimțat - pentru produse de patiserie proaspete, legume moi și fructe
- Cuțit de legume - pentru curățare și decojire
- Santoku - provine din bucătăria estică, pentru felierea și tocat legume și fructe, carne și pește, ierburi
- Cuțit pentru brânză - special pentru felierea brânzei, poate avea o furculiță în loc de vârf
- Cuțit decorativ - pentru sculptarea fructelor și legumelor
- Daltă de carne și oase
Cuțite de bucătărie și măcelărie Victorinox, cuțite de bucătărie Wusthof, cuțite de bucătărie germane Boker, toate acestea reprezintă o garanție a calității, o selecție largă de cuțite alese sau diferite seturi de cuțite pentru bucătari și măcelari.