BLACK BLADE FRIDAY ESTE AICI!
BLACK BLADE FRIDAY ESTE AICI!

Peste 1 000 de produse la reducere

Tipuri de cuțite de bucătărie

Ghidul de bază

Pe măsură ce citiți acest articol, s-ar putea să fiți uimiți de numărul diferitelor tipuri de cuțite pe care le puteți cumpăra. Există, de asemenea, întrebarea pe care v-ați fi pus-o: „La ce aș avea nevoie de toate aceste cuțite?” Adevărul este că nu aveți nevoie de toate aceste cuțite. Unele cuțite sunt mai potrivite pentru anumite sarcini decât altele, iar cuțitele sunt fabricate pentru multe scopuri. Tipul cuțitului de care aveți nevoie depinde de tipul de sarcini pe care le îndepliniți zilnic în timpul gătitului și de cât de importante sunt rezultatele pentru dvs. și, de asemenea, de efectul estetic final al activității culinare. Pentru unii oameni, este suficient să aibă două sau trei cuțite în sertar. Cei care doar își încălzesc cina în microunde ar putea trăi, chiar fără cuțite.

Prin simplul fapt că tocmai citiți acest articol se poate spune că luați în serios gătitul și vă pasă de asta. Presupunem că s-ar putea să doriți să aflați mai multe despre diferitele tipuri de cuțite și despre cum și la ce se folosește fiecare. Acest manual este conceput pentru a vă oferi informații despre cuțite individual și astfel încât să le puteți alege corect pentru pregătirea mâncării în bucătărie.

knifestock - typy kuchynskych nozov steakovy noz

Cuțit pentru fripturi

Poate că ați vizitat un restaurant în stil steakhouse. Suntem convinși că ați văzut în trecut un cuțit pentru friptură. Un astfel de cuțit este de obicei echipat cu lame de 10-12 cm lungime și un mâner fix gros. A fost proiectat pentru a rezista la utilizarea zilnică de către mai multe persoane. Lamele pot fi zimțate sau drepte, ceea ce înseamnă că au dinți mici sau margini netede de-a lungul lor. Unele au vârfuri ascuțite, în timp ce altele sunt rotunjite. Cuțitele pentru friptură sunt adesea vândute în seturi de 4 - 8 cuțite.

Cuțit de bucătar

Cuțitele de bucătar sunt cele mai îndrăgite cuțite. Curba lor fină va permite să tăiați majoritatea legumelor în cuburi într-un mod ușor și elegant. Aceste cuțite sunt de obicei echipate cu lame de aproximativ 20 până la 30 de centimetri lungime, ceea ce este mărimea perfectă pentru felierea merelor, ardeilor, cartofilor, broccoliului sau a varzei. Un cuțit bun de gătit este rigid, durabil, echilibrat și ușor de manevrat. Privind dimensiunile acestea, s-ar putea să nu fie ușor să găsiți cuțitul de bucătar care să se potrivească nevoilor dvs. individuale. Este vorba despre lungime, greutate, durabilitate și echilibrul perfect. Cu toate acestea, odată ce găsiți acest cuțit, îl veți folosi de fiecare dată când pregătiți mâncarea!

Cuțit Santoku - cuțit japonez

Când vă uitați la acest cuțit, acesta vă va aminti de un cuțit de bucătar. Chiar și prin scopul său se aseamănă cu un cuțit de bucătar și poate v-ați întâlnit cu  termenul „sheepsfoot“ (picior de oaie) - așa este modelată lama sa. Acest cuțit multifuncțional are, de asemenea, un bonus suplimentar. La fel ca și cuțitul de gătit, cuțitul santoku este ideal pentru tăiere în cuburi și tocare. Este drept cu o lamă plată, care permite felierea cu ușurință. Mulți oameni sunt derutați de diferența dintre acest cuțit și un cuțit de gătit. Ei văd o diferență de aspect, dar nu înțeleg cum se manifestă funcționalitatea sa. Cuțitul Santoku nu este cel mai ușor de manevrat pentru începători, dar poate reduce semnificativ timpul de pregătire. Ce bonus aduc aceste cuțite? Sunt realizate cu lame mult mai subțiri și colțuri mai ascuțite, datorită cărora puteți crea felii subțiri și ornamente tăiate mărunt. Acest cuțit este ceva special pentru fiecare suflet creativ din bucătărie.

Cuțit pentru pâine

Cuțitele pentru pâine sunt adesea echipate cu lame lungi subțiri, cu o lungime de aprox. 20 - 30 de centimetri. Sunt făcute în principal pentru felierea pâinii, dar sunt și foarte utile pentru felierea altor produse de panificație - crocante și moi. Aceste cuțite au întotdeauna o lamă zimțată, dar adâncimea și distanțarea dinților pot varia de la un cuțit la altul. De exemplu, unul poate avea dinți adânci și foarte pronunțați, care sunt distanțați la doar doi-trei milimetri, iar altul poate avea dinți inelați fini, care seamănă cu niște nori desenați manual. Trebuies să avem în vedere faptul că diferitele tipuri de zimți sunt potrivite pentru diferite tipuri de sarcini.

knifestock - typy kuchynskych nozov kucharsky noz

Cuțit de feliat

Cuțitele de feliat sunt foarte asemănătoare ca lungime și înălțime cuțitelor pentru pâine. Cu toate acestea, ele diferă prin faptul că lama lor este dreaptă, nu zimțată. O altă diferență este că vârfurile lor sunt ascuțite, în timp ce majoritatea cuțitelor de pâine au vârfuri rotunjite sau o lamă sheepfoot. Cuțitul pentru feliere este destinat, de obicei, pentru felierea bucăților de curcan gătit, pui, șuncă sau carne friptă. Puteți să-l folosești la pregătire și servire. Cuțitele de acest tip au și o utilizare secundară - felierea roșiilor și a altor fructe și legume moi.

Cuțit universal

Probabil cel mai versatil dintre toate cuțitele de pe această listă este cuțitul universal, care poate înlocui multe alte cuțite. Deși versatilitatea sa este uimitoare, are și o slăbiciune. Nu poate îndeplini aceste funcții cu o precizie la fel de ridicată. Dacă sunteți în căutarea unui cuțit cu o tăiere de calitate, atunci mai bine căutați un cuțit specific pentru sarcina respectivă. Cu toate acestea, dacă aveți de gând să tăiați un sandwich, atunci cuțitul universal nu are concurență.

Cuțite de dezosare

Cuțitele de dezosat tind să fie cele mai neînțelese și mai puțin apreciate cuțite din această listă. Mulți oameni scot acest cuțit îngust din sertar și habar nu au cum să-l folosească. Cuțitul de dezosare este de obicei folosit pentru a îndepărta carnea de pe oase. Acest cuțit este de fapt unul dintre cuțitele pe care măcelarii le folosesc cel mai des atunci când prelucrează carnea. Lama subțire și flexibilă ți permite măcelarului să taie fripturi, fileuri și piept de pui, în forme perfecte, fără risipă. Le permite să taie foarte aproape de os în sine. În bucătăria dvs., acest cuțit ar putea fi folosit pentru a îndepărta oasele de carnea de pui și pește sau eventual pentru a tăia diferite tipuri de carne.

knifestock - typy kuchynskych nozov noz na zeleninu a ovocie

Cuțit pentru decojirea și felierea fructelor și legumelor

Aceste cuțite scurte și ușor de utilizat sunt disponibile în trei variante: Spear-tip, Sheep's foot și Bird's beak. Deși toate aceste cuțite sunt făcute pentru sarcini mai complexe ,în ceea ce ține de fructe și legume, fiecare are propriul său scop și funcție. Cel mai bun pentru feliat este Spear-ti(vârf de suliță), pentru fâșii lungi, subțiri de cea mai înaltă calitate vă recomandăm un cuțit Sheep's Foot, iar pentru decojire vă recomandăm un Bird's beak . Veți avea un control absolut asupra acestor cuțite.

Spear-tip (Vârf de suliță)

knifestock typ noza speartip knifestock - typ kuchynskeho noza speartip produkt

 

Sheep's foot (Picior de oaie)

knifestock typ noza sheeps foot knifestock - typ kuchynskeho noza sheepfoot produkt

 

Bird's beak (Cioc de pasăre)

knifestock typ noza birds beak knifestock - typ kuchynskeho noza birds beak produkt

 

knifestock - typy kuchynskych nozov sady nozov

Seturi de cuțite

Multă lume preferă să cumpere un set întreg de cuțite,  decât să le cumpere pe bucată. În multe cazuri, astfel de achiziții vor fi mult mai rezonabile. Cu toate acestea, uneori constatați că, din cauza cantității, renunțați la calitate! Înainte de a cumpăra un astfel de set, inspectați cu atenție cuțitele și cumpărați doar cel care conține cuțitele pe care chiar le veți folosi.

Păstrați cuțitele dvs. ascuțite

Puteți avea cele mai bune cuțite din lume în bucătărie, dar dacă nu sunt întreținute și ascuțite corespunzător, nu vor fi de folos mare. Una dintre cele mai bune modalități de a le păstra perfect ascuțite este de a foloistun polizor de cuțite performant. Aflați principalele motive pentru care să vă mențineți cuțitele de bucătărie ascuțite. Articol: De ce aveți nevoie de un cuțit ascuțit? 

 

Abonați-vă la noutăți (Newsletter) 

V-a fost de folos acest articol? Alăturați-vă altor abonați mulțumiți folosind Formularul de mai jos și obțineți primii informații despre știri, promoții sau exclusivități!