Reduceri de până la 70% pentru curățarea depozitului
Reduceri de până la 70% pentru curățarea depozitului

Întreținerea cuțitelor

ÎNTREȚINEREA CUȚITELOR PLIABILE

Purtați un cuțit cu dvs. zilnic? Cu siguranță cu toții am fost într-o situație în care am avut nevoie să tăiem sau să feliem ceva, atunci este cel mai bun moment de a avea un cuțit asupra dumneavoastră.

Să aruncăm o privire mai atentă la întreținerea cuțitelor pliabile, mai concret la ungerea rulmenților. Acest lucru este o bună practică, care poate prelungi semnificativ durata de viață a unui cuțit și poate asigura funcționarea corespunzătoare în toate condițiile.

Să începem de la început. Vom avea nevoie de niște unelte pentru a ajunge la problema principală.

  • Șurubelniță (ideală cu biți înlocuibili)
  • Șervețele de hârtie
  • Bețișoare cu vată
  • Aer comprimat
  • Lavetă din microfibră
  • Lipici la șurub (Loctite albastru sau altă marcă)
  • Lubrifiant (KPL)
  • Alcool izopropilic
  • Soluție pentru eliminarea ruginii
  • Cauciuc lubrifiant

DEMONTAREA

Scoateți cu grijă toate șuruburile din cuțit. Dacă șurubul nu se slăbește, nu-l forțați, doar am distruge capul. Pe lângă faptul că nu arată bine, putem deteriora grav capul șurubului. Motivul poate fi faptul că cuțitele din fabrică au șuruburi lipite. În acest caz, pur și simplu încălziți șuruburile cu un uscător de păr sau un pistol cu aer încălzit și apoi încercați să deșurubați. Este bine să ordonați șuruburile astfel încât să nu aveți probleme la montare.

Knifestock - blog udrzba nozov

CURĂȚAREA

Dacă nu dorim să demontați cuțitul, puteți curăța cu aerul comprimat, de preferință un pistol cu cap lung și subțire. Umeziți prosopul de hârtie cu alcool și curățați toate suprafețele plane. Fiți deosebit de atenți atunci când curățați lama, astfel încât să nu vă tăiem. La colțuri și spațiile înguste folosiți bețișorul cu vată. Desigur, să nu uitați să curățați șuruburile de lipici. Firma KPL a venit pe piață cu un kit complet de curățare, astfel încât să avem tot ce ne trebuia într-un singur pachet.

Knifestock - blog udrzba nozov

Ocazional, pe cuțit pot apărea pete de la utilizare. Luați o lavetă veche, niște ulei mineral și frecați zona. Trebuie să îndepărtăm toată rugina înainte de a continua.

UNGEREA

Ungerea cuțitelor în sine este de asemenea importantă. Indiferent de tipul rulmenților, murdăria ajunge întotdeauna la ele. Nici rulmenții uscați nu sunt buni. Prin urmare, este recomandat să ungeți știftul și rulmenții din când în când. Sunt de ajuns doar câteva picători ca să simțiți diferența. Aveți grijă să nu exagerați cu aplicarea, deoarece prea mult lubrifiant va cauza scurgeri nedorire pe cuțit. Lubrifianții de la KPL au un ac subțire care ajunge la rulmenți fără a fi nevoie să demontați cuțitul. Există două tipuri de lubrifianți din care puteți alege, KPL Original cu o consistență uleioasă pentru întreținerea rulmenților și unul mai vâscos KPL Heavy, care este conceput pentru opritor (detent ball) pentru ținerea lamei în poziția închisă.

Knifestock - blog udrzba nozov

Ce este atât de interesant la lubrifianții KPL? Producția lor a fost începută de un inginer specializat în dezvoltarea lubrifianților și, în același timp, un pasionat de cuțite. El și-a combinat profesia și pasiunea pentru a produce cei mai buni lubrifianți din lume. KPL păstrează murdăria și particulele de metal în interiorul suspensiei și astfel previne uzura știftului și a rulmenților.

ASAMBLAREA CUȚITULUI

Procedăm exact în ordinea inversă a demontării cuțitului. La cuțitele cu siguranță AXIS-Lock, procedura este puțin mai complicată. În acest caz, este o idee bună să vizualizați videoclipuri pe YouTube și să citiți sfaturi de la persoane care au mai trecut prin așa ceva. Puteți lipi șuruburile cu o picătură de lipici, acesta va preveni slăbirea nedorită a șuruburilor. Centrați lama cu șurubul de pe știft și strângeți-o astfel încât lama să se deschidă și să se închidă cu ușurință.

Am abordat și ascuțirea cuțitelor în articolele anterioare aici și aici.