SUMMER SALE %
SUMMER SALE %

SUMMER SALE %     SUMMER SALE %     SUMMER SALE %

Care este diferența dintre ASCUȚIREA și HONUIREA unui cuțit?

Dacă urmăriți diferite showuri sau concursuri de gătit, cel mai probabil ați observat măcar un bucătar care a ascuțit profesional cuțitele cu un ascuțitor de oțel, așa cum puteți vedea aici în imagine. Și dvs. puteți deține unul dintre aceste ascuțitoare dacă aveți un set mare de cuțite.

bruska na noze

Știți care este funcția acestui instrument? Ascute cuțitele, nu-i așa? Dacă credeți acest lucru, vă înșelați. Acest instrument, indiferent de modul în care este etichetat, nu este cu siguranță un instrument de ascuțire.

Ascuțire vs. Honuire

Instrumentul pe care mulți îl cred că este pentru ascuțire, este de fapt pentru honuirea oțelului. Deci, care este diferența dintre ascuțire și honuire?

Pentru a cunoaște diferența, trebuie mai întâi să știm de ce și cum devin cuțitele tocite. Când cuțitul devine tocit, înseamnă că ascuțișul și-a pierdut calitatea, iar marginea lamei nu mai este aliniată corespunzător din cauza utilizării. Chiar dacă lama este încă ascuțită, pierderea acestei alinieri înseamnă deja că cuțitul nu se va tăia corect.

Deci, cum își recâștigă cuțitul claritatea iar lama alinierea? Aici vine la rând de ascuțirea și honuirea:

  • Honuire: Aparatul împinge lama cuțitului înapoi spre centru și o îndreaptă. „Repară” marginea fără a poliza materialului lamei. Honuirea nu ascuțește cuțitul, dar dacă este efectuată corect, cuțitul va părea mai ascuțit, deoarece marginea lamei este acum în poziția corectă. Îndreptarea trebuie făcută des - în unele cazuri, cu fiecare utilizare.
  • Ascuțire: Ascuțirea, pe de altă parte, este un proces în care materialul lamei se pierde pentru a obține o nouă margine ascuțită. Acest lucru se poate face cu o piatră de calcar, piatra abrazivă sau un polizor electric (VERIFICAȚI POLIZORUL NOSTRU ELECTRIC WORKSHARP).  Ajunge să ascuțiți cuțitele mult mai rar decât să le honuiți, cam  o dată pe luna, depinde de nevoie.

Când este cuțitul dvs.ascuțit? 

Este important să știți când cuțitul dvs. este tocit și necesită întreținere, astfel încât să puteți tăia și toca cu siguranță și cu încredere. Modul nostru preferat de a afla dacă un cuțit este ascuțit este felierea unei roșii - deoarece un cuțit ascuțit taie ușor prin pielea tare și un interior moale. Un alt mod de a testa ascuțimea unui cuțit este să încercați să tăiați o bucată de hârtie pe care o țineți în aer.

Doriți să vă ascuți cuțitele? Avem tot ce aveți nevoie pentru dvs. Răsfoiți catalogul nostru de produse. Dacă aveți nevoie de sfaturi, vă stăm la dispoziție.

Abonați-vă la newsletter (exclusivități)

V-a fost de ajutor acest articol? Alăturați-vă altor abonați mulțumiți folosind formularul de mai jos și primiți primul informații despre știri, promoții sau exclusivități!